lpg inbouw assen logo

Klepsmering

Klepsmeer vloeistoffen zijn er van diverse fabrikanten, meest gebruikte merken zijn jlm of flashlube en hebben als doel het verminderen van de inslag van de kleppen op de klepzetels. Door de droge brandstof lpg ten opzichte van de natte brandstof benzine vindt er meer slijtage plaats tijdens het openen en sluiten van de kleppen. Ook de hogere verbandingstemperatuur bij het verbranden van lpg kan meer inslag veroorzaken dan op benzine.

Klep smeervloeistoffen zijn ervoor ontwikkeld om deze inslag zoveel mogelijk te reduceren. Flashlube is de eerste en bekendste en meest ervaren fabrikant van klep smeervloeistoffen.

Klepsmeer systemen kunnen elektronisch en vacuüm gestuurd zijn. Wij monteren vrijwel altijd systemen die de vloeistof per cilinder invoeren (met een zogenaamde verdeelarm) Dit is de enige manier om zeker te weten dat de vloeistof ook bij elke cilinder terechtkomt. Bij het toevoeren op 1 punt ergens in het inlaatspruitstuk hebben we die zekerheid niet.

Vacuüm gestuurde systemen behoeven wel regelmatiger een afstelling ten opzichte van de elektronisch gedoseerde systemen.

U dient als berijder van de auto zelf bij te houden dat er voldoende vloeistof gedoseerd wordt. Het verbruik hoort 1 liter klepsmeer vloeistof op 1000 liter brandstof te zijn. Wat neer komt op een verbruik van 1 liter op 10.000km bij een brandstof verbruik van 1 op 10. Rijdt uw auto op lpg 1 op 8 dan hoort het verbruik van de vloeistof 1 liter op 8.000km te zijn enz. enz.

 • Vialle

  Fjord Image
 • Eurogas

  Fjord Image
 • Vogels-Landi

  Fjord Image
 • Prins

  Fjord Image

Meer dan 25 jaar ervaring

Eerlijk en gedegen advies